lauantai 12. joulukuuta 2009

Joulupukki EI ole ruotsalainen!

Ranskalainen ja ruotsalainen tv-tähti (kuva löytyi netistä)


Aamulla oli auton tuulilasi jäässä. Onkohan se talven merkki, luultavasti. TV:n säärouva taisikin luvata vilpoisia ilmoja vähän joka puolelle Ranskaa.
Ennen tätä päivittäistä säätiedotusta TF 1:llä, maanantaista perjantaihin pyörii onnenpyörä-peli La roue de la fortune. On pyörinyt jo vuodesta 1986 lähtien, siis ilmeisen suosittu ohjelma. Juontajana toimii lyhyenläntä Christophe Dechavanne, kirjainluukkuja aukoo piikkikoroissaan lähes parimetrinen Victoria Silvstedt. Tämä puolituhma blondi on ruotsalainen missi 90-luvulta. Christophe samoin kuin tv-yleisökin naureskelee Victorian ranskankielen ruotsalaispainotteiselle ääntämiselle. Mekin, parhaat puhujat, tietysti sille hyväntahtoisesti hymähtelemme. Mutta ei paljon naurattanut kun Victoria varasti Suomelta Lapin ja joulupukin. Pelin neljännellä kierroksella on mahdollisuus voittaa matka johonkin tiettyyn maahan. Useimmiten se on jonnekin lämpimään kohteeseen. Mutta tällä kertaa kohteena oli Lappi, Rovaniemi ja joulupukin valtakunta. Kun Christophe esitteli kohdetta, Victoria julisti ”Niin, nämä kaikki, Lappi ja joulupukki ovat meillä RUOTSISSA”. Mitäh!!! Tilanteen korjasi kuitenkin matkan voittanut nainen, joka hihkui innoissaan ”Matkustan Suomeen joulupukin luokse”. Ähäkutti bimbo Victoria.
Automatkoilla meillä on auki radio Nostalgie. Lähes joka kerta sieltä kuuluu tämä maailman eroottisimmaksi sanottu laulu Je t'aime moi non plus esittäjinä Jane Birkin & Serge Gainsbourg.

http://www.youtube.com/watch?v=q1-sCA0vcUU

7 kommenttia:

 1. Täällä tuntuu kaikki tietävän, että joulupukki on Suomesta :)

  VastaaPoista
 2. Krii ~ Se on hyvä tieto. Pitäkööt ruotsalaiset ihan kivan Peppi Pitkätossunsa.

  VastaaPoista
 3. Hauska pari, pitkä nainen ja lyhyempi mies (ihan kuin meillä), mutta tolokku se olla pittää, että joulupukkiko muka ruotsalainen. Muistan miten romahduttava oli 9-vuotiaalle viiskytluvulla saada kuulla opettajan suusta: joulupukkia ei ole olemassakaan ja nyt kun olen kuronut uskoni takaisin, se onkin ruotsalainen, muka :). Onneksi hihkuvavoittajanainen tiesi minne mennä - tulla. Tervetulloo, tervetulloo Suomeen!

  Oh, kuuntelin ja katselin maailman eroottisimman laulun. Ihan olen vetelänä nyt, mitenkäs tortut saan tänään leivotuksi - pakastimeen :)

  VastaaPoista
 4. Lastu ~ Kunhan nyt et polttaisi torttuja Janen huokailun takia. Tuo saattaisi olla enempi yö- kuin työmusiikkia ♫ ☻.

  VastaaPoista
 5. Onneksi en katsele tuota ohjelmaa muuten kuin zappaamalla.

  VastaaPoista
 6. Meilla taas on aurinkoa ja melko viileata. Varjossa +3, auringossa +18°. Ei hassumpaa!

  VastaaPoista
 7. hpy ~ Taisivat säätilat vaihtaa paikkaa keskenään. Nyt on teidän vuoronne nauttia auringosta. Täällä sytytellään tulta takaan ja kynttilöitä joka puolelle, eikä mennä ulos ennen kuin on pakko.

  VastaaPoista