lauantai 5. joulukuuta 2009

Sinivalkoista

Lunta on joskus täälläkin.
Isäni oli sodassa nuori luutnantti, äitini ilmavalvontalotta. He halusivat jättää tuleville lapsilleen vapaan isänmaan. Vaikka he joutuivat luopumaan kodeistaan Karjalassa, unelmat ja usko tulevaisuuteen säilyivät. Koti ja perhe perustettiin uuteen ympäristöön. Kuten niin monilla muillakin, lapsuuskodin menetys ja sodan arvet jäivät syvälle sydämiin. Kenties minäkin näillä vierailla poluilla jatkan vanhempieni evakkomatkaa.Täällä soi Finlandia-hymni.


10 kommenttia:

 1. Kaunis tuo enkeli ikkunassa. Kalteri-ikkunassa tuokin sopivasti mieleen vapauden enkelin.

  VastaaPoista
 2. Hyvin kaunis tiffanytyö. Väreissään aivan kuin kunnioittamaan huomista juhlapäivää

  VastaaPoista
 3. Kaunis kuva. Olen juuri tanaan ajatellut miten suuri ero on Suomen ja Ranskan valilla juuri kun ajattelee kansaa ja kansallisuutta (paivan aihe Ranskassa tata nykya). Suomessa sytytetaan viela kynttila ikkunaan itsenaisyyspaivana ja Ranskassa taas moni puhuu maastaan pelkaa pahaa. Johtuukohan ses iita etta itsenaisyys on Suomessa vielakin niin tuore asia, kun taas Ranskassa kaikki otetaan luonnollisena asiana. Tietenkaan en kehoita ranksiksia sytyttamaan 14 heinakuuta kynttilaa (kesalla se ei oikein sovi) mutta jotenkin minusta tuntuu etta kaikki ne jotka sanovat ettei maataan tarvitse kunnioittaa ovat ihan vaarassa. Se siita.

  VastaaPoista
 4. Sirokko ~ Kaunis määritelmä, vapauden enkeli, miksikäs ei.

  aimarii ~ Ystävä, joka enkelin valmisti ja tänne toi, on nyt enkeli itsekin. Jossain kaukana tähtien takana ja myös ihan lähellä, sydämessä.

  hpy ~ Ulkomailla asuminen korostaa suomalaisen isänmaallisuuden tunteita, mukana suloista kaipausta ja koti-ikävää. Ainakin näin itsenäisyyspäivän aikaan.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoista, minunkin sukujuureni ovat Karjalassa, ja samoin kuin sinä, olen joskus ajatellut jatkavani (isovanhempieni) evakkomatkaa - tavallaan on onni että on juureton, ei ole paikkaa mitä niin kovasti kaivata. Maailma on auki.

  VastaaPoista
 6. pinea ~ Samat ajatukset minullakin, maailma on auki. Rajan taakse ovat juuret jääneet, mutta tilalle ovat tulleet siivet. Olen osaani tyytyväinen.

  VastaaPoista
 7. Karjala ja karjalaisuus on enemmän kuin fyysinen paikka; se on sisäinen maailma. Mukana menetyksen suru, silti voimana usko tulevaisuuteen, minne elämä kuljettaakin.

  VastaaPoista
 8. Lastu ~ Kiteytit loistavasti määritelmän karjalaisuudesta. Kiitos!

  VastaaPoista
 9. http://hpyl.blogspot.com/2009/12/on-se-fait-de-la-leche.html

  Kaypa hakemassa tuosta linkista erikoismaininta!

  VastaaPoista
 10. hpy ~ Kiitos tunnustuksesta. Nyt ryhdyn salaisuuksiani tutkimaan. Mitkähän niistä paljastaisin…

  VastaaPoista