tiistai 26. huhtikuuta 2011

Vieraiden mentyäLomalaiset ovat matkanneet takaisin Suomeen töihinsä ja kouluihinsa.

Kymmenen vauhdikkaan päivän jälkeen pariskunnan on aika levähtää. Sentään pyykkikone sai tänään vielä ahkeroida. Nopeasti pyykki kuivuikin vallattomassa kesätuulessa.

Pariskunta sijoittautui aurinkotuoleihin kirjoineen ja juomineen. Lueskelun lomassa nappasi valokuvia kesäpäivän kukkasista. Uinahti sitten iltapäivän aurinkoon ja pensaista kuuluvaan iloiseen lintujen sirkutukseen.

Outo hiljaisuus herätti nukkujat, tuuli oli tyyntynyt, viserrys vaiennut. Taivas oli tummunut, salamat välähtelivät, mutta niin kaukana, ettei jyrinää kuulunut. Virkistävä sadekuuro kasteli maan. Vuorilla kukkui käki. On tullut kesä.

 
                                      ************************************************

9 kommenttia:

 1. Tuo ukkospilvi on varmaan se sama joka on kierrellyt meilläkin, tuli takatalvi ja märkä pääsiäinen, mutta huhtikuuhan onkin tunnetusti vaihteleva.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä onkin mustanpuhuva taivas, oikein ukkosen näköinen. Kyllä luonto nauttii pienistä sadekuuroista, kunhan ei sitä kerrallaan ihan liian kanssa tule.
  oikein kivaa vapun alusviikkoa teille sinne kauas.

  VastaaPoista
 3. Teillä oli varmaankin mukavaa, kun saitte vieraita kotimaasta.

  Komeat ukonpilvet.

  VastaaPoista
 4. Sirokko ~
  Osaapas kevät teillä oikutella. Täällä huhtikuussa on ollut monta kesäistä päivää. Saapa nähdä mitä tuo toukokuu, jospa ei sentään lunta kuten vuosi sitten.

  mummeli ~
  Tumma pilvi vain pelotteli, ripautti hieman vettä ja painui vuorten taakse. Vapuksi luvataan runsaampia sateita, juuri kun pihan kirsikat alkavat punertua. Mukavaa vappua myös sinulle, satoi tai paistoi.

  Unelma ~
  Kotimaan vieraat toivat vauhtia hiljaiseloomme. Pian on meidän vuoromme matkustaa Suomeen kesänviettoon. Luvassa rippijuhlia, synttäreitä ja syksymmällä Kreetan-matka.

  VastaaPoista
 5. Ukkonen, joka ilmoittaa tulostaan, mutta vetäytyy - ei ujouttaan vaan säälakejaan noudattaen - vuoren taakse, lienee mukava elämys. Jännä, miten odottava tunnelma tulee ukkosen lähestyessä. Luonto odottaa, vaikenee. En kovin ukkosia pelkää, silti kun se mekkaloi suoraan päällä, olen jostain ihme syystä hyvin hiljainen.

  Saapiko kysyä: milloin alkaa matka Suomeen? On niin hauska ajatella sitäkin. Läheiseltä tuntuu niin :). Tervetuloa! Täällä jääpeite tummenee ja tummenee ja sulat paikat laajenevat. Pian airot sukeltavat pinnan alle ja kuljettavat kevään ihmiset ongelle, saariin, unelmiin.

  On teillä paljon juhlia luvassa. Sitäpä elämä on - yhtä juhlaa :D

  VastaaPoista
 6. Lastu ~
  Täytyy tunnustaa, että päällä riehuva ukkosmyrsky saa sydämeni lyömään kiivaampaan tahtiin. Samoin rannan kiviin paiskautuvat myrskyävän meren vaahtopäiset aallot. Ehkä jotain alkukantaista pelon sekaista kunnioitusta luonnonvoimia kohtaan.
  Kolmen viikon päästä alkaa matkamme läpi keväisen Euroopan kohti kotijärveä, jossa kuhat jo naureskelevat kalastustaitojamme.

  VastaaPoista
 7. Siellä on jo täysi kesä. En ole vielä käen kukuntaa täällä kuullut. Tuokaapa se kesä tänne Suomeen tullessanne:)

  VastaaPoista
 8. Famu ~
  Ilomielin otamme kesän mukaan Suomeen, jos vain suostuu täältä sinne lähtemään.

  VastaaPoista
 9. Minulla on ihana viisautta.

  VastaaPoista