maanantai 25. toukokuuta 2009

Kotimatkan odottelua

Millaun silta (kuvan saa suuremmaksi napsauttamalla hiirtä sen päällä)

Saunaa alkaa olla jo ikävä. On oltu kahdeksan kuukautta ilman löylyn kuumia henkäyksiä. Ranskalaisia tuttavia on huvittanut kun olemme valittaneet miten likaisia olemme kun emme ole päässeet pitkään aikaan saunaan. Kerroimme, että kunnon suomalainen tulee puhtaaksi vain saunassa. Suihku ja ammeessa likoaminen ovat kalpea korvike saunalle. Muutos on tulossa, sillä …. Nyt nämä muuttolintujen kaltaiset asujat pakkaavat auton täyteen kirsikkasäilykkeitä, viinejä, hellettä ja auringonpaistetta Suomeen vietäväksi. Ylihuomenna auton nokka kohti pohjoista yli vuoristoisen keskusylängön pitkin maisemiltaan kaunista tietä numero A 75. Matkan alkuvaiheessa ylitetään Tarn-joen laakso pitkin 343 metriä korkeaa Millaun siltaa. Sillalta avautuvat huikeat vuoristomaisemat, mutta pysähtyminen on ehdottomasti kielletty. Pian tie kiipeää 1000 metriin ja siellä kasvaa koivuja, joista tehdään pieni kimppu autoon saunan ja kotimaan tuoksua tuomaan. Clermont-Ferrandin tienoilta käännymme kohti Luxenburgia. Sieltä ohi Ruhrin alueen isojen kaupunkien, edelleen ohi Bremenin ja Hampurin Travemundeen. Siellä ajamme laivaan, jonka mukavuuksista nauttien matkaamme Helsinkiin. Laivalla on mahdollisuus mennä saunaan, mutta pitäisikö vielä pitkittää kaipuuta kotisaunaan asti.

Kotijärvi Suomessa


4 kommenttia:

 1. Hyvaa lomaa. Itsekin lahden - niin olemme ainakin suunnitelleet - elokuussa Suomeen. Pitkasta aikaa. Mutten mene saunaan! En ole niin suomalainen koskaan ollut etta olisin pakottamatta saunonut.

  VastaaPoista
 2. Onhan sinulla kai kamera ja läppäri matkassa että pääsen tekemään matkaa kanssasi, minua ei ole kukaan vielä vienyt autolla Euroopan halki. Oikein hyvää kotimatkaa ja tottakai kotisaunaa kannattaa odottaa ettei odotuksen maku laimene. Minäkään en kyllä ole mikään saunaihminen ollut ikinä.

  VastaaPoista
 3. hpy – Kiitos hyvän loman toivotuksesta. Vietämme kesän järven rannalla. Mieluiten käyn uimassa saunasta. Tosin viime kesänä järven vesi oli mielestäni niin kylmää, etten montakaan kertaa edes saunasta rohjennut sinne mennä. Kiva kuitenkin lähteä sukua ja ystäviä tapaamaan, tarjoamaan itikoille talven aikana viinillä vahvistettua verta.

  VastaaPoista
 4. Sirokko- Kiitos kommentista. Kamera on kyllä mukana. Toivottavasti innokas kuljettaja malttaa edes muutaman kerran pysähtyä kuvaamista varten. Pidän todella paljon Massif Centralin vuoristomaisemista. Tie on tähän aikaan vuodesta aika rauhallinen, eikä siellä muulloinkaan ole paljon rekkaliikennettä, johtuen tien pitkistä nousuista ja laskuista. Yövymme yleensä pienissä hotelleissa, joissa ei ole yhteyttä nettiin, miten lie nykyisin laivalla. Suomeen mentyä pitänee hankkia yhteyksiä varten joku mokkula. Saankohan minä vieroitusoireita, jos menee viikkoja kunnes pääsen nettiin.

  VastaaPoista