perjantai 25. maaliskuuta 2011

Ollako vai eikö olla
Blogini sai tämän hienon tunnustuksen, kiitos mummeli.

Haasteen mukaan pitäisi kertoa viisi uutta totuutta itsestäni. Lähestyn nyt aihetta osittain vertausten kautta, joten ranskalaisittain s’il vous plaît.


1. Olen kevään lapsi, syntynyt huhtikuussa, jolloin luonto herää talvi-unestaan. Kevät on minun vuodenaikani.

2. Kiinalaisen horoskoopin mukaan olen Hevonen, josta sanotaan muun muassa seuraavaa:

Rehellinen Hevonen on usein haavoittuvainen ystävyydessä, anteeksiantava kumppani ja väsymätön huolehtija. Hän on raivoisan rohkea ja intohimoinen sekä hillitsemätön humoristi. Mustasukkaisuus ja omistushalu eivät kuulu hänen alaansa.

En oikein tunnista itsestäni noita hienoja ominaisuuksia.3. Tutumman horoskoopin mukaan olen Härkä. Ranskalaisen ystäväni suussa härkä kuulostaa sanalta ”arka”. Sitäkin varmaan olen.
Mutta mitä Härästä sanoo horoskoopin tekijä:

Luonnon rytmissä Härkä edustaa kukoistavaa kevättä, jolloin kasvit juurruttavat itsensä sulaneeseen ja elämää pursuavaan maahan. Härkä on maanläheinen, rauhallinen, leppoisa, kauneudentajuinen, taiteellinen ja aistillinen. Maamerkiksi Härkä on yllättävänkin romanttinen, tunnevoimainen ja seksuaalinen. Se, mikä muista saattaa näyttää itsepäisyydeltä, voi olla toisista olla luotettavaa vakuuttuneisuutta ja harvinaista pysyvyyttä. Härkä ei osaa käsitellä mustasukkaisuutta hyvin, koska ei luonnostaan juonittele. Härkä osoittaa mustasukkaisuutensa suoraan ja selkeästi, tehden selväksi sitoumuksensa ja siihen liittyvän vastuun. Härän käytös on lohduttavaa, tukevaa ja sitä kuvaa kuiva ja maanläheinen huumori. Härän harrastuksiin kuuluu hyvästä ruuasta nauttiminen.

Tämän harrastuksen tunnistan itsestäni ja ehkä saattaa löytyä tuota itsepäisyyttäkin.

Tunnettuja härkiä: Charlie Chaplin, Hitler, Tšaikovski, Brahms, Sergei Prokofjev.4. Olen naimisissa Leijonan, tuon viidakon valtiaan kanssa, josta sanotaan:

Leijona on tulen merkki. Luonnossa merkkiä edustaa kypsymis- ja hedelmällisyysaika. Leijonaa symbolisoivat kuningas, presidentti ja isä. Leijonat ovat intohimoisia ihmisiä. Leijona on luonteeltaan eläväinen ja dynaaminen. Leijona haluaa olla kunnioitettu ja arvostettu. Leijonan mahdolliset ongelmat ratkeavat nopeasti sillä heidän mielenkiintonsa ei riitä pitkäksi aikaa muuhun kuin heihin itseensä.


Tunnettuja leijonia: Napoleon, Alfred Hitchcock, Mussolini, Onassis.


5. Olen ollut naimisissa saman Leijonan kanssa yli 45 vuotta. Miten Hitler-härän ja Napoleon-leijonan luonteiset voivat tulla toimeen keskenään näinkin pitkään. Tässä tapauksessa selitys siihen lienee molempien osapuolten kieroutunut huumorintaju. Sen turvin jatketaan vielä noin 50 vuotta tai ainakin elämän loppuun asti.
Totuus on kuitenkin se, että olemme kaksi harmaata hiirulaista kipittämässä elämän vuoripolkua, milloin vierekkäin, milloin peräkkäin.

Haaste on jo kiertänyt blogista blogiin. Sinä joka satut lukemaan tämän, ole hyvä ja ota haaste vastaan ja kerro viisi totuutta itsestäsi.
           
                   *************************************************************

  

8 kommenttia:

 1. Simpukka, kiva kun osallistuit. Nämä on hauskoja lukea ja vaikeita täyttää minulle ainakin. Ja mikä hauska sattuma. meillä oli niinpäin, että minä leijona ja mies härkä ja yhteiseloa siitä huolimatta kesti piirun verran 50 vuotta.
  Oikein paljon terveisiä sinne jo varmaan kevääseen täältä tuulesta ja lumikuurojen seasta.

  VastaaPoista
 2. Meillä mies on härkä, minä kauris.

  Näitä sinun taivaan merkkejäsi oli kiva lukea.

  VastaaPoista
 3. Härkiä en tunne kovinkaan montaa, mutta heinä-elokuu on minun suvussani syntymäpäivää toisensa perään.
  Mukava näkemys tähän haasteseen :)

  VastaaPoista
 4. mummeli ~
  Pitkän yhteisen taipaleen saitte yhdessä kulkea. Horoskooppimerkit toimivat siis molemmin päin.
  Kevät täällä on todellakin, kirsikkapuut ja unikot kukkivat.

  Unelma ~
  Tähtimerkiltään meidän poika ja pojanpoika ovat kilttejä härkiä molemmat, tytär on kauris.

  Sirokko ~
  Sinähän olet sitten leijonien sukukuntaa, juhlintaa mansikkakakkujen aikaan.

  VastaaPoista
 5. Kieroutunut huumorintaju on mahtirengas joka pitää puolisot yhdessä aina ja ikuisesti eikä tule niin tiukkaa paikkaa että ahistais, ei sitten millään. Huumoria voi nyhtää vaikka rikkaruohoista jos tarvis on :). Tai vuotavista saappaista. Saati silloin kun aurinko paistaa ja olo on autuas.

  Meillä on vähän samaa "vikaa" huumorintajussa kuin sinulla ja miehelläsi - paitsi että liittoa on meillä kestänyt viisi vuotta vähemmän. Olette siis esikuvamme. Perässä köpötellään :), minä oinas, mies vaaka.

  Onnea teille etteenpäin!!

  VastaaPoista
 6. Olen joskus tehnyt horoskoopeja ja sinun persoonasi täydentyi ajatuksissani valtavasti, kun kerroit olevasi härkä ja hevonen.
  Huumorinkukka on se kaunein kukka, sanotaan, se on myös kestävin. Oli sitten kieroutunut tai mikä muu tahansa. Kemiat siinä pelaa.
  Minun jousimieheni vääntää minulle, joka olen kauris, joskus rautalangasta, että tajuan niitä huumorin kukkia.

  VastaaPoista
 7. Lastu ~
  Kiitos onnitteluista, onnea tarvitaan aina. Sitä saakoot runsain mitoin myös oinas ja vaaka.
  Vai esikuvia, nyt kyllä naurattaa.
  Niin kieroutunut se meidän huumori joskus on, että piiloutuu pahnakasan alle. Mutta kun härkä kuopii ja leijona murahtelee aikansa, niin lopulta se huumorinkukka pöllähtää esiin.

  aimarii ~
  Hih, vai oikein rautalangasta. Siitäpä tulee mieleen Hämeessä hyvin viihtyvä kauris-tyttäreni.
  Kaikkea hyvää toivon kauriin ja jousimiehen yhteiselolle.

  VastaaPoista
 8. erittain mielenkiintoinen, kiitos

  VastaaPoista