tiistai 26. tammikuuta 2010

Pystypäin kohti kevättäRose oli katkonut mimoosapuustaan oksia ja toi niitä näyttävän, voimakastuoksuisen kimpun meillekin. Mimoosat tuovat ensimmäisiä viestejä keväästä. Pakko kai se on uskoa, vaikka mittari näyttää neljää astetta pakkasta ja meteo ennustaa lumikuuroja.
Viime päivät ovat kohdallani olleet hyvin vähä-eleisiä. Eräänä aamuna heräsin päänsärkyyn, joka on tosi harvinaista minulle. Samalla huomasin, että en saa käännettyä päätäni mihinkään suuntaan. Olin onnistunut saamaan vaivan nimeltä torticolis, eli niska ja hartiatkin täysin jumissa. Lähes liikkumattomana silmiä pyöritellen, pystypäin ja jäykkäniskaisena hevoslinimentillä ja mobilatilla voideltuna nieleskelin särkylääkkeitä. Jo käsien varovainen liikuttelukin aiheutti kipuaaltoja. Pitkiä olivat päivät ja yöt, mutta nyt vaiva on poissa.
Rose kertoi, että kaupassa hän oli tavannut kolme muuta samanlaista tapausta. Kahdella heistä oli ollut jopa kaulatuki. Ilmeisesti liikkeellä on jonkinlainen epidemia.

7 kommenttia:

 1. Mimoosa on thta kaunista kuin torticolis on pahaa! Parempaa vointia vaan!

  VastaaPoista
 2. Ooh, komeita mimos/oja (-ia? -eja? -oita?). Aih, torticolis ei kiva..

  VastaaPoista
 3. Mimosakimppu on hurmaava. Lienee siellä kevään airut. Onneksi vaiva lähti.

  VastaaPoista
 4. Podin 10 vuotta päänsärkyä, jonka syytä ei löytynyt - ennen kuin löytyi:). Uniapnea. No, sinulla ei varmaan sitä ole, ja olen todella iloinen, että päänsärkysi on hellittänyt. Pysyköön, mokoma, poissa.

  Kevät ja mimosa kuuluvat yhteen. Muistan Saksan ajalta.

  VastaaPoista
 5. hpy ~ Sirokko ~ Famu ~ Lastu
  Kiitos kommenteista.
  Meillä oli tänään Rosen kanssa jumppatunti joulutauon jälkeen. Pyöriteltiin iloisesti päätä, käsiä ja hartioita, ei sattunut yhtään.

  VastaaPoista
 6. Uskottava se sitten on, että kevät on tulossa. Hyvä, että niska taas toimii. Nimimerkillä niskavaivoista myös kärsinyt!

  VastaaPoista
 7. Vihreatniityt ~
  Minusta tuntuu, että kevättä saadaan vielä odottaa mimosan kukkimisesta huolimatta. Nyt täällä riehuu pohjoistuuli, öisin pakkasta noin -5 astetta, luntakin luvassa. Sentään päivä on jatkunut, valoisaa aikaa on noin 10 tuntia.

  VastaaPoista